Hogyan válasszunk alapozót?

Legtöbbünk életében megtörtént, hogy úgy döntöttünk – alapozót kell venni. Ha mindennapokra nem is használjuk, azért vannak alkalmak, amikor viszont elengedhetetlen. Hiszen egy estélyi ruhát sem veszünk fel a megfelelő alsónemű vagy harisnya nélkül. A szép bőr pedig – ha úgy tetszik - a smink fehérneműje.

De hogyan is válasszuk ki a megfelelőt? Ma már rengeteg fajta alapozóból lehet válogatni: krémes, púder állagú, folyékony – és ezek csak a főbb kategóriák. Van alapozó száraz bőrre, olajos bőrre, érett bőrre. Az utóbbi években pedig nagyon elterjedtek a BB és CC krémek (amelyek gyakorlatilag folyékony alapozók, csak kellett valami új név).

A választás

Mindenek előtt tudnunk kell, hogy milyen a bőrünk. Ha száraz, akkor érdemes hidratáló alapozót választani. Vannak jelzők – luminous, radiant -, ezek azt jelentik, hogy a bőr ragyogó lesz, azaz kissé fényes hatású. Akinek fénytelen és száraz bőre van, bátran válasszon ilyen jellegű alapozót. Egy kevés púderrel azért azonban száraz bőrűek is használhatnak – csak, hogy az alapozó a helyén maradjon. A púderrel azonban bánjunk csínján.

Akinek olajos a bőre, azaz folyton azzal küzd, hogy kifényesedik az arca, válasszon olyan alapozót, amelyet elláttak a „matte”, azaz matt, illetve az „oil-free” jelzőkkel. A ragyogó, fényes alapozók az olajos bőrön nagyon hamar átizzadt hatást keltenek. Nagyon jól jönnek a mattító lapocskák, amelyet felitatják a fölösleges olajat anélkül, hogy túl sok púdert kellene használni a nap vagy az adott esemény folyamán.

A másik fontos szempont a fedés, azaz mennyire szeretnénk természetes hatást elérni (Magyarországon inkább ez a jellemző), vagy akkor érezzük magunkat komfortosan, ha tudjuk, hogy az alapozónk minden hibát elfed. A fedést is jelzik többnyire a terméken, a „sheer”, azaz áttetsző azoknak jó választás, akik a természetesség hívei, vannak közepes (medium coverage) és teljes fedést (full coverage) biztosító alapozók. Vékonyabb fedést egy folyékony alapozóval könnyebb elérni – ez kezdőknek hasznos tipp. Haladóbbak nyugodtan használhatják a krémesebb formulákat is.

Jó válogatást:)!

Vissza a tetejére

Workshopok

Arcfestés tanfolyam
Hennafestés és Csillámtetoválás tanfolyam
Airbrush Make UP sminktanfolyam
Orosz aqua make up sminktanfolyam
Special Effect 3D sminktanfolyam

Tanfolyamok

HD Airbrush smink és testfestő sminktanfolyam
Special Effect 1 - Filmes sminkes sminktanfolyam
Special Effect 2 - Színházi sminktanfolyam
Body Art 1 - Lokális testfestés tanfolyam
Body Art 2 - Teljes testfestés tanfolyam

Több hónapos képzéseink

PLATFORM Sminktanfolyam
PERFECT Sminktanfolyam
MASTER Sminktanfolyam