Az arcfestő táska alap kellékei

Kezdő arcfestő vagy? Netán érdeklődő szülő, aki gyermeke arcát szeretné kifesteni? Én ezeket az alap dolgokat ajánlom a táskádba, hogy nekivágj kényelmesen a nagy festő kalandba. 2000 óta foglalkozom arcfestéssel, tehát 14 év tapasztalattal a hátam mögött írom meg a legfontosabb kellékeket.

Először is szükséged lesz egy strapabíró, és könnyen tisztítható táskára. Ne reménykedj abban, hogy nem lesz festékes, vagy, hogy a csillám majd nem szóródik ki benne, mert ki fog smile. Jómagam szeretem az egyszerű műanyag szerszámosládákat, mert könnyen kimoshatóak egy festék- vagy csillámkatasztrófa után.

Vigyél magaddal terítőt is, ha nem szeretnél kellemetlen festéknyomokat hagyni magad után a helyszínen. Ha lehet, ne a viaszosvásznat válaszd, hiába az tűnik ésszerűnek, mert ha arra folyik ki a víz, az egyben az öledben landol.

Vizes tálak: ez legyen műanyag, mert kevéssé balesetveszélyes, és nagy, legalább fél literes. Két darab legyen mindig az asztalodon, egy a sötét, és egy a világos színek kimosására.

Vízspricni: A szivacsok, és a festékek nedvesítésére.

Szivacsok: Vásárolhatsz az ecsetboltban kifejezetten arcfestő szivacsot, vagy szétvághatsz egy babafürdető szivacsot is.

Fültisztító pálcika, és nedves törlőkendő. Előbbi a csillámpor felvitelre, utóbbi tisztogatásra lesz majd jó. Na de ne gondold, hogy arra viszed magaddal a popsi törlőt, hogy lemosd a gyerkőc arcát… Arra a víz és a szappan a legjobb!

Csillámporok.(Arany, és ezüstszínben mindenképpen legyen nálad!) Fontos, hogy kozmetikai minőségű legyen, mert csak ez nem okoz retinasérülést, ha a szembe kerül véletlenül. Én, amit szeretek használni, és bevált jó minőségű márka, az a fodrászkellékeseknél kapható magyar Haász csillám.

Csillámzselé: amely a csillámok rögzítésére szolgál.

Tükör. Az egyik legfontosabb kellék! Hiszen a gyerkőcök mosolya amint meglátják magukat kifestve, az egyik legcsodálatosabb dolog a világon!

Fotók az arcfestésekről: Hogy ne húzd azzal az időt, hogy elmondod miket is tudsz festeni, egyszerűbb, ha a repertoárodat fotókon láthatják a gyerekek. Fontos, hogy ne teljes füzeteket, vagy könyveket tegyél, ki ha nem szeretnéd, hogy eltűnjön! Sajnos szomorú tapasztalat hogy ezeknek rendszeresen lába kél. Miként tehetsz ellene: szedd lapokra a képeket, és lamináld le, így megóvva a sérülésektől, és attól hogy ellopják. Tuti tipp, nekem is bevált!J

Arcfestékek:

Jómagam a Diamond Fx termékeit szeretem, de nem vetem meg a Cameleon, és a Superstar termékeit sem. De erről majd bővebben a következő cikkemben írok!

Ecsetek: Három darab ecset elég az elinduláshoz: egy vékony ( 0-ás, 1-es,vagy 2-es) egy közepes méretű kocka vagy kerekfejű, illetve egy nagy, amivel az egész arcot akár egy pillanat alatt le tudod festeni.

Vissza a tetejére

Workshopok

Arcfestés tanfolyam
Hennafestés és Csillámtetoválás tanfolyam
Airbrush Make UP sminktanfolyam
Orosz aqua make up sminktanfolyam
Special Effect 3D sminktanfolyam

Tanfolyamok

HD Airbrush smink és testfestő sminktanfolyam
Special Effect 1 - Filmes sminkes sminktanfolyam
Special Effect 2 - Színházi sminktanfolyam
Body Art 1 - Lokális testfestés tanfolyam
Body Art 2 - Teljes testfestés tanfolyam

Több hónapos képzéseink

PLATFORM Sminktanfolyam
PERFECT Sminktanfolyam
MASTER Sminktanfolyam